неделя, 21 септември 2014 г.

Боби Михайлов: Берти Фогтс има да ни връща за САЩ 94

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов направи интересно изказване преди евроквалификацията между Азeрбайджан и България на 9 септември в Баку: „Берти Фогтс има да ни връща, но и ние искаме да покажем, че можем да го бием всеки път”, заяви Боби по адрес на немския специалист, който е начело на азерите.
Боби визира победата на България над Германия с 2:1 през 1994 година в четвъртфиналите на световното първенство в САЩ и тази с 3:2 през 1995 година в София в квалификациите за европейското първенство в Англия. И в двата случая начело на Германия бе Берти Фогтс.

„Винаги е важно началото. В Азeрбайджан ще бъде много тежко. Домакините са сериозен отбор с немско треньорско ръководство. Надявам се да тръгнем добре - изрази оптимизъм босът на българския футбол. - Няма как да съм спокоен преди мача. Надявам се момчетата да са здрави. Познавам стадиона в Баку – 10-12 хиляден е, с хубав терен. Публиката е много фанатизирана. Всичко зависи от нашите момчета. Разбира се, трябва да имаме и късмет. Здраве и късмет. Без това няма как да стане. В идните квалификации искам да си вкарваме положенията, които изработваме и да побеждаваме. Така можем да се класираме. Това е по-различното, което очаквам от отбора. Иначе стилът на игра се харесва на всички – и на нас, и на вас.”

Той взе отношение и относно думите на Любослав Пенев, че иска да има 6-ма българи на терена по време на мачовете от „А” група: „Всички национални треньори в Европа се оплакват от чужденците в техните първенства, нормално е и Любослав Пенев да го прави. Ще настоявам от догодина в „А” група да има по 6 българи на терена през цялото време. Такива са и нормативите на ФИФА – 6 местни, 5 легионери.

Знаете как са разпоредбите на Европейския съюз – в наш отбор могат да играят 11 румънци и никой не може да ги спре. Сега имаме петима извън ЕС, от които трима могат да са на терена.”

Изказването на Боби за лимита на чужденци идва ден след като националният селекционер Любослав Пенев за пореден път призова БФС да вземе мерки и да спре инвазията на чужденци. Според него това е огромен проблем за футбола и спира развитието на местните таланти. Той даде пример с юношеския национален тим, който се класира на финалите на европейското първенство. „От този отбор нито един от титулярите не играе в клубния си отбор. Това е лошо и трябва да се промени”, заяви Пенев.

monitor.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар