понеделник, 16 ноември 2015 г.

Красимир Балъков изрази своята морална подкрепа към френския народ

Легендата на българския футбол Красимир Балъков изрази своята морална подкрепа към френския народ след серията от атентати в Париж в петък срещу събота. По ирония на съдбата точно утре се навършват 22 години от историческия за нас мач срещу "петлите" на "Парк де Пренс". Бала е един от героите, които побеждават домакините с 2:1 и ни класират за великото световно първенство в САЩ пред 1994 година.


"Думите са излишни за това, което се случи сега в Париж. Много политици и хора, имащи влияние в обществото, се изказаха по темата. Всички трябва да подкрепим хората, които са загубили близки. По една или друга причина това е лош късмет да попаднеш на такова място, където са извършени терористичните актове. Трябва да окажем морална подкрепа към французите. Да се надяваме, че големите сили ще успеят да се справят с тези неща", коментира Балъков пред "България Днес". Той няма представа дали случилото се в Париж може да провали предстоящото европейско първенство догодина.

"За тези неща компетентните органи трябва да отговорят. Нека хората на спорта да сме единни и с изявите си, и с начина на работа. Спортът може само да обединява", добави бившият капитан на националния отбор. Той си припомни и за сълзите в очите на французите преди 22 години.

"Тогава беше радост за нас и нещастие за тях. Това е част от спорта - един бие, друг пада. Ние имахме добрия шанс и късмет да бъдем от страната на щастливите. Победата на "Парк де Пренс" даде началото на една хубава футболна генерация", спомня си Балъков. Той обаче не пожела да коментира състоянието на сегашния национален отбор, който за пореден път се провали в квалификациите. На въпрос дали Ивайло Петев трябва да остане селекционер на тима Бала отговори:

"Аз също съм треньор и нямам право да давам такива отговори. Работа е на двете страни да се разберат. Единствено мога да кажа, че може би е дошло време да се направи някаква стратегическа концепция, която с нужните перспективи в по-дългосрочен план да ни даде шанс да се класираме. Естествено, лесно е да се говори, но трудно да се реализира това", добави 49-годишният специалист. Той е категоричен, че в българския футбол има талантливи играчи и съставът може да се развива.

"Ако не виждаме потенциал, то тогава защо изобщо да работим в нашия спорт? Въпросът е как ще се организират нещата така, че един ден да виждаме силен национален отбор", каза още Краси Балъков.

www.balakov.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар